{{Message}}

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Contacteer ons en wij antwoorden u zo snel mogelijk. We helpen u graag.

Activeren betekent dat u het materiaal in de lengte dubbelvouwt zodat het de juiste lichaamsvorm krijgt. Zo sluit het materiaal goed aan op uw lichaam en kunt u lekkage en eventueel huidletsel voorkomen.

De maat moet altijd op het breedste deel van de heupen en net boven het schaambeen worden gemeten. Kledingmaten verschillen per merk en zijn daardoor geen betrouwbare maatbepaler.

De meest voorkomende oorzaak is dat het product niet goed aansluit op het lichaam. Wij adviseren u de maat te controleren en de aanleginstructie op te volgen. Mocht hiermee het probleem niet verholpen zijn, neemt u dan contact met ons op.

Nee, bij verlies van ontlasting moet het materiaal altijd zo snel mogelijk worden verwisseld. Bij 'vaste ontlasting' kunt u een inlay gebruiken die de ontlasting opvangt. Deze inlay kunt u naderhand uit het materiaal halen zonder dat het hoeft te worden verwisseld.

Roodheid en blaren in de liezen ontstaan meestal door trek en wrijving op de huid bij te strak zittend incontinentiemateriaal. Wij adviseren u de maat te controleren en de aanleginstructie op te volgen.  Mocht hiermee het probleem niet verholpen zijn, neemt u dan contact met ons op.

Het materiaal is zo opgebouwd dat urine het materiaal in gaat en niet meer door de bovenlaag terug kan. Het product hoeft dus niet verwisseld te worden bij de eerste druppel urineverlies. Als richtlijn kan gehanteerd worden dat er ongeveer 3 stuks per dag nodig zijn. Heeft u meer producten nodig? Neem dan contact met ons op, zodat er gekeken kan worden of u het meest geschikte materiaal gebruikt in uw situatie. De Sanette, T-Fit en Slips bevatten een urine-indicator die aangeeft als het product verzadigd is. 

Dat kan. Dit gebeurt vaak als mensen staand geholpen worden. Het is dan gemakkelijker om het product aan de achterzijde te fixeren.

Met de onderste plakker kunt u het verband goed sluitend maken in de liezen en voorkomen dat u op een verkeerde manier aan het verband gaat trekken. Een goede pasvorm in de liezen is cruciaal voor het voorkomen van lekkages en het voorkomen van roodheid en blaren in de liezen. Vervolgens kunt u met de bovenste plakkers de pasvorm aanpassen aan de taille. Zie eventueel ook de aanleginstructie.

Absorin maakt gebruik van cookies.

Om de website van Absorin goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.