{{Message}}

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Contacteer ons en wij antwoorden u zo snel mogelijk. We helpen u graag.

Mensen van 5 jaar en ouder met incontinentie- en/of ontlastingproblemen hebben recht op vergoeding van medische hulpmiddelen vanuit de basiszorg. Voorwaarde voor vergoeding door de zorgverzekering is dat er een machtiging is afgegeven door de medisch specialist:
- Als de ontlastingproblemen langer dan 2 weken bestaan of als de urineproblemen langer bestaan dan 2 maanden.
- Ter ondersteuning van bekkenbodemspieroefeningen of blaastraining bij urineproblemen zolang de therapie duurt. Kortdurende incontinentieklachten, zoals ten gevolge van een zwangerschap of na een operatie vormen geen indicatie. Uitzondering hierop vormen mensen met een levensverwachting korter dan 4 maanden.

De machtiging wordt altijd vastgesteld door een medisch specialist. Het voorschrijven van de materialen kan gebeuren door de medisch specialist zelf of door een (huis)arts of continentieverpleegkundige.

Nee, hiervoor gelden andere criteria. Uw medisch specialist, huisarts of continentieverpleegkundige kan u hierbij helpen.

Nee, dit hoeft niet. Een medewerker van de medisch speciaalzaak zal wel altijd een aantal vragen doorlopen. Deze informatie heeft de zorgverzekeraar nodig voor de vergoeding.

De absorberende materialen worden vergoed vanuit de basisverzekering. 

Er geldt geen eigen bijdrage voor absorberend materiaal.

Kinderen jonger dan 3 jaar hebben nooit recht op vergoeding van absorberend materiaal.

Kinderen tussen 3 en 5 jaar kunnen in aanmerking komen voor de vergoeding van absorberende materialen als er sprake is van een niet-natuurlijke (niet fysiologische) vorm van incontinentie door een anatomische afwijking aan de urine- en of darmwegen dan wel een neurologische aandoening waarbij op voorhand vaststaat dat het kind nooit continent zal worden.

Kinderen van 5 jaar en ouder komen voor absorberende materialen in aanmerking:
- Als de ontlastingproblemen langer dan 2 weken bestaan of als de urineproblemen langer bestaan dan 2 maanden.
- Ter ondersteuning van bekkenbodemspieroefeningen of blaastraining bij urineproblemen zolang de therapie duurt.

Absorin maakt gebruik van cookies.

Om de website van Absorin goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.