{{Message}}

Zorg voor een juiste plas- en defecatiehouding

Een juiste plashouding is van belang om eventuele complicaties te voorkomen. We maken bij de toilethouding onderscheid tussen plassen en poepen.

Plassen; het is van belang dat u goed rechtop zit, omdat de plasbuis zich dan in een verticale positie bevindt. De meeste vrouwen zitten krom op het toilet. Hierdoor kantelen de bekken naar achteren en kantelt de blaas, waardoor er urine in achterblijft. Zeker vrouwen die regelmatig een blaasontsteking krijgen, doen er goed aan op hun houding te letten. Goed uitplassen wordt bevorderd door een juiste houding en juist gebruik van spieren.

Poepen; bij het ontlasten, oftewel poepen, is het juist van belang dat u ietswat onderuit gezakt zit. Dan bevinden het rectum en de anus zich in een verticale positie.

Eventueel kan bekkenbodemtherapie onder begeleiding van een zorgprofessional helpen voor een goede houding op het toilet.

Volgende >

Absorin maakt gebruik van cookies.

Om de website van Absorin goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.